Műszaki tartalom

BETHLEN CORNER

ÉPÍTÉSZETI MŰSZAKI LEÍRÁS

A TÁRSASHÁZ JELLEMZŐ ADATAI

Ingatlan címe: 1191 Budapest, Bethlen Gábor utca 40. Hrsz: 162662

Telek területe: 813m2

Építési engedély száma: VIII/18365-23/2017

A lakóház Budapest 19. kerületének szívében, Kőbánya-Kispest központjában, a KöKi termináltól valamint a tömegközlekedési csomóponttól karnyújtásnyira helyezkedik el.

Az épület a földszinten 1 db üzletet és parkolókat, a mélygarázsban beállókat, a felsőbb emeleteken pedig 39 lakást foglal magában. A pince szinten elhelyezkedő teremgarázsba gépjármű lift viszi az ingatlan tulajdonosokat, ahonnan a felsőbb emeletekre (egészen a 6. emeletig) lépcsőn át vagy a kényelmesebb megoldást választva személyliftbe szállva lehet feljutni. Az első emelettől az ötödik emeletig szintenként 7 db egyénileg kialakított lakás található, a legfelső szinten pedig további 4 db panorámás lakás kerül kialakításra. Az üzlethelyiség közvetlen utcai kapcsolattal rendelkezik. A lakások jól átlátható, egyszerű közlekedőn keresztül közelíthetők meg az épület közepén található lépcsőházból. Valamennyi lakáshoz tartozik használható méretű kényelmes erkély, melyek szintén a környező utcákra, illetve a belső kertre néznek.

ÉPÜLET SZERKEZETE

Alapozás:

Az épület alápincézett. A falszerkezetek, pillérek a vízzáró hatalmas teherbírású lemezalapon helyezkednek el.

Függőleges tartószerkezetek:

A felmenő szerkezetek teherhordó szerkezetei jól bevált monolit vasbeton pillérváz és 25 cm vastag monolit vasbeton falak, valamint 25 cm vastag zsalukő falszerkezetek lesznek. A kitöltő falak 30 cm vastag Porotherm, valamint kiváló minőségű Silka hanggátló téglákkal kerülnek kialakításra.

Tetőszerkezet:

A 6. emelet felett megbízhatósága miatt monolit vasbeton koporsófödém, illetve monolit vasbeton lapostető épül.

A csapadékvíz elvezetése mindenhol külső vízelvezetéssel és kiváló minőségű függőeresz-csatornával történik. A bádogozás anyaga antracit színű hosszútávon korrodálódásmentes festett alumínium.

Lépcső:

Az épületben a lépcső szintén monolit vasbetonból készül a megfelelő akusztikai dilatáció kialakításával.

Válaszfalak:

A belső válaszfalak kizárólag jó minőségű, használat során is jól bevált 10 cm vastag Porotherm vázkerámia válaszfallapokból, kétoldali vakolattal készülnek.

Nyílászárók:

A bejárati ajtók MABISZ minősítéssel rendelkező, kitűnő védelmet biztosító, több ponton záródó, fém burkolattal ellátott magas minőségű biztonsági ajtók.

Az ablakok kívül antracit belül fehér színű, 3 rétegű üvegezésű, műanyag szerkezetű, első osztályú nyílászárók. A földszinten az üzletportálok, illetve a lépcsőház bejárata alumínium szerkezetű portálszerkezetek, ajtók.

A lakáson belüli ajtók CPL fóliás felülettel, az elvárásoknak megfelelően utólagosan szerelhető tokkal készülnek, a belső könyöklők modern megjelenésű műanyag könyöklők.

Árnyékolástechnika:

A lakások homlokzati nyílászárói felett redőnydoboz kerül kialakításra, melyben igény esetén egységes rendszerű redőnyök alakíthatóak ki.

Burkolatok:

Az épület homlokzata a mai kor elvárásainak megfelelő, modern, jellemzően nemes vakolatot kap.

A Vevők számára a hideg és meleg burkolatok bemutatására és kiválasztására az Építtető egy kellemes hangulatú bemutatótermet hozott létre a 1173 Kaszáló utca 47. (Keresztúri piac) földszintjén.

Burkolatok:

– nappaliban és a szobákban többféle színből választható esztétikus és kiváló kopásálló, cseppmentes, laminált padlóburkolat kerül beépítésre a hozzá színben harmonizáló szegőléccel

– fürdőszoba: választható magas minőségű csempeburkolatokból max. 210 cm magasságban

– konyha: választható színű és mintázatú első osztályú csempeburkolat 60cm magassággal a konyhapultnál az alsó és felső elemek között.

– WC: minőségi padló és csempeburkolat 140 cm magasságig

– előtér: választható csempe padlóburkolat vagy a kiváló kopásállóságú laminált padlóburkolat

– erkély: megbízható, esztétikus megjelenésű csúszás álló és fagyálló Gres lap

– lépcsőház és közlekedők: a ház karakteréhez és minőségéhez harmonizáló, csúszásálló Gres lap

Felületképzések:

A belső falak és a mennyezetek vakolás, ill. 2x-i glettelés, csiszolás után diszperziós festékkel festettek a legújabb trendeknek megfelelő tört-fehér színben.

Igény esetén egyedi színezés professzionális számítógépes színkeverő rendszerből választott színkód alapján, színfelárral rendelhető.

Vízszigetelés:

A csapadék elleni szigetelést a párkányokon fémlemezfedés, és az alátét szerkezeteik biztosítják.

Vizes helyiségek padlószerkezete a burkolat alatt kent vízszigeteléssel kialakított, egyéb csapadékvíz szigetelések modifikált bitumenes szigeteléssel készülnek.

Hőszigetelés, homlokzatképzés:

Az épület homlokzati falaira 12 cm vastag grafitos kiváló hőszigetelésű EPS és XPS hőszigetelés kerül, dryvit rendszerű kialakításban.

A szintközi födémekben a kopogó hang ellen 2 cm vastag AUSTROTHERM AT-L2 hangszigetelést alkalmazunk úsztatórétegként, alatta pedig 3 cm vastag AUSTROTHERM AT-N 100 EPS hőszigetelés készül.

A tetőn min. 20 cm vastag AUSTROTHERM AT-N150 EPS hőszigetelés vagy min. 12 cm Bach PIR hőszigetelés készül ékbe vágva. A tetőtér koporsófödémén 20 cm kőzetgyapot hőszigetelés kerül elhelyezésre, közötte keresztirányú lécvázon elhelyezett szaruzatot alakítunk ki a tetőfedés számára. Az alkalmazott megoldás kiváltja a szaruzat által okozott vonalmenti hőhidakat. A hőszigetelések alatt a párazárás 1 réteg alumínium betétes hordozórétegű bitumenes lemezzel lesz elkészítve.

A lakói intimitás növelése érdekében a VI. emeleten pergolák kerülnek beépítésre.

Erkély és lépcsőházi korlátok:

– erkélyeken és a lépcsőházban is modern megjelenésű, filigrán fém védőkorlát készül, a vonatkozó szabványok figyelembevételével

ÉPÜLETGÉPÉSZET

Vízhálózat, meleg víz készítés:

Az épületen belül szétválasztott használati és tüzivíz hálózatot tervezünk az eltérő csőanyag minőségi előírások és nyomásviszonyok miatt.

A lakások ellátására a felszállókról, ill. az alapvezetékekről egy-egy leágazást alakítunk ki, szakaszolószerelvénnyel.

Erre fűzzük fel tartalékelzáró szerelvényeken keresztül a berendezési tárgyak csapolóit. A kereskedelmi területek és a lakások egyenként almérő órákon keresztül kapnak csatlakozást.

A folyamatos víznyomás biztosítása érdekében a tüzi- ill. a használati vízhálózatot is nyomásfokozó berendezéssel egészítjük ki.

A használati melegvízellátásra a földszinti fűtési helyiségben takarékos központi meleg víz termelést (levegős hőszivattyúval fűtött közvetett fűtésű tárolók) tervezünk, amelynek a komfortosságát cirkulációs hálózat teszi teljessé. A tárolótartályok hálózatra kötésénél visszaáramlás gátló szerelvénycsoportot építünk be.

A használati melegvízhálózatot a hidegvízzel párhuzamos nyomvonalon vezetjük, kialakítása és szerelvényezése azzal teljesen azonos. A használati melegvízmérők a hidegvízmérők mellé kerülnek. Ezért a központi cirkulációs hálózat is csak eddig a pontig tart.

Fűtés-hűtés rendszer:

Az épület tervezése során nagy figyelmet fordítottunk a környezetvédelemre és a megújuló energiaforrások hatékony kihasználására, szem előtt tartva a leendő lakók kényelmét és kedvező rezsi költségét. Éppen ezért a lakóépület fűtési és használati melegvíz igény kielégítésére 1db 180 kW teljesítményű levegő-víz hőszivattyút építünk be, előtérbe helyezve ezzel a zöld energiát.

Ennek a ma elérhető egyik legmodernebb rendszernek köszönhetően a lakók számára a meleg víz és a fűtés használata során 20-25%-os megtakarítás érhető el.

A hőigények pótlására 35/28°C-os hőfoklépcsővel üzemelő szivattyús melegvízfűtő rendszer létesül.

A külső hőmérséklet függvényében változó hőmérsékletű és térfogatáramú vizet juttatunk a hőleadókhoz.

A tervezett hőleadó egységek és szerelvényezésük:

– Fűtött padlók:

Kétcsöves áramkörökkel kapcsolódnak egymáshoz, szerelvényeik beépített termomotoros szelepek, bypass funkció nélkül és előbeállítással rendelkező csapkombináció mérőelemmel.

– Fűtött és hűtött mennyezetek:

Kétcsöves áramkörökkel kapcsolódnak egymáshoz, szerelvényeik beépített termomotoros szelepek, bypass funkció nélkül és előbeállítással rendelkező csapkombináció mérőelemmel. Ezek az áramkörök nyáron egyidejűleg a hűtést is biztosítják.

– Törülközőszárítók:

A fürdőszobákba kerülnek elektromos fűtőpatronnal szerelve.

A hőhordozó keringtetését az előremenő vezetékbe szerelt keringtető szivattyú biztosítja, amely változó térfogatáramra méretezett köröket szolgál ki. A rendszer hőtágulásból adódó térfogatváltozásainak felvételét zárt, változó nyomású, membrános kivitelű tágulási tartály biztosítja, a túlfűtés elleni védelmet pedig rugóterhelésű sarok biztonsági szelep szolgál. A rendszer töltése töltő- ürítő szerelvényen keresztül történik.

Hűtés esetén a hűtővizet juttatjuk a mennyezethűtési körökbe. Ilyenkor a padlófűtési köröket automatikusan kizárjuk.

A hőleadó egységeket egyszinti kétcsöves áramkörökkel kapcsoljuk a hőtermelő berendezésekhez. Az áramköröket egy-egy osztó-gyűjtő blokkra fűzzük fel. Ezeket a blokkokat falba süllyeszthető, illetve falon kívüli kivitelű szerelvényszekrényekben helyezzük el, álmennyezeti terekben. Szerelhetőségüket revíziós ajtókkal biztosítjuk.

A rendszer szabályozására az alábbi szabályozórendszert építjük be:

– a hőszivattyúk saját automatika egységeikkel a külső hőmérséklet függvényében változó hőmérsékletű vizet állítanak elő;

– az előbbi rendszerre épülnek a padlófűtési, illetve mennyezetfűtési/hűtési körök termomotoros szelepei, melyeket helyiségenkénti fali termosztátokról vezérlünk (hűtési esetben páratartalom érzékelő korlátozza a hűtési szelepeket);

– az automatika kivitele olyan, hogy az a padló/mennyezet fűtés/hűtés és a használati melegvíz termelő rendszer hőmérsékletszabályozására is alkalmas, mégpedig ez utóbbi előnykapcsolása mellett.

– Felhasználói oldalról a rendszert a gyártó saját termosztátjaival lehet vezérelni. Minden lakáshoz szobánkénti szabályozás lehetőségét biztosítjuk. A termosztátok előre programozhatóak több séma alapján, illetve felár nélkül biztosítunk internetes hozzáférést.

A rendszer magas pontjain automatikus légtelenítő szelepekkel a légtelenítésről, a mélypontokon pedig ürítő szerelvényekkel a víztelenítés lehetőségéről gondoskodunk.

Az épület hűtésére a fűtési rendszernél már említett levegő-vizes hőszivattyút használjuk, amelyre mennyezethűtésre méretezett áramköröket csatlakoztatunk. Hőmérsékletszabályozásra helyiségenként építünk be szabályozóelemeket. Ezek mindegyike kiegészítésként harmatpont érzékelőt kap az esetleges kondenzáció elkerülésére.

Szellőzés:

A nyitható nyílászáróval nem rendelkező belső terű fürdő, WC helyiségek önálló kapcsolókról működtetett, után futással kombinált helyi elszívásokat (egyedi fali elszívó ventilátor) kapnak.

A ventilátorok kétfokozatúak annak érdekében, hogy leendő vásárlóink kényelmét szolgálva, lehessen egy állandó alapszellőzést is biztosítani.

A konyhák páraelszívóit gyűjtő szellőzőkürtökkel a tetőn vezetjük ki. Ezek a kürtök az elszívó ernyők üzemszünete esetén a kamrák, kamraszekrények gravitációs szellőzőjeként működnek.

Szaniterek, szerelvények:

A Vevők számára a szaniterek és szerelvények kiválasztására az Építtető egy kellemes hangulatú bemutatótermet hozott létre a 1173 Kaszáló utca 47. (Keresztúri piac) földszintjén.

Szaniterek, szerelvények:

Beépített tartályos, konzolos, perem nélküli WC
Rozsdamentes acél mosdó csaptelep
Rozsdamentes acél kézmosó csaptelep
Rozsdamentes acél zuhany csaptelep
Modern, exkluzív mosdó + kézmosó
Ergonomikus kád
Zuhanykabin + tálca

ELEKTROMOSSÁG

A főelosztó a földszinten, a bejárat közelében az elektromos helyiségben lesz elhelyezve.

A főelosztó tartalmazza az első védelmi egységet, a távműködtető főkapcsolót, valamint az üzemeltetés és tűzrendészeti megfontolásokból csoportosított leágazások szerelvényeit.

A lakások, az üzletek, a közösségi terek, gépkocsi tárolók és a tűzvédelmi gépészet külön fogyasztásmérőkkel lesznek ellátva.

A lépcsőház és a szinti közlekedők világítása mozgásérzékelőkkel kapcsolt modern, energiatakarékos led-es lámpatestekből áll.

Világítás:

A szobákban 1 db középlámpa csillárkapcsolóval, a kis alapterületű helyiségekben (WC, előszoba) pedig falikar csatlakozások lesznek kialakítva.

A konyhában a felső lámpahely mellett munkahely világítás csatlakozás – dug. alj. is készül.

Ugyancsak a konyhában csatlakozás lesz biztosítva a kisgépek számára(H=1,2m) összesen 3 db konnektor pult felett, a mosogatógép (H=0,6m), a villamos üzemű tűzhely, valamint a hűtő (H=0,6m) részére.

A fürdőszobákban, kamrákban és a WC helyiségekben modern, időprogram kapcsolóval működtetett elszívó ventilátor, hideg-melegvíz mérés, fűtés és hűtés hőmennyiségmérés kerül beépítésre, melyekhez csatlakozást biztosítunk. A mérést rádiós mérőegységekkel biztosítjuk mérőegységenként, így a mérőórák nyomon követése leolvasás nélkül is automatikusan biztosított.

A lépcsőház bejáratánál videós kaputelefon kerül felszerelésre, amely az oda-vissza beszélgetésen kívül lehetőséget biztosít az elektromos ajtózár lakásból történő működtetéshez.

A lakásokban szobánként 1-1 db telefoncsatlakozót tervezünk, részükre a védőcsövezést biztosítjuk.

Az épület televízió rendszere kábeltelevízió fogadására lesz kiépítve, a lakásokban szobánként 1-1 db csatlakozási hely kerül kialakításra, védőcsövezési szinten.

További elektromos szerelvények felsorolása:

Nappali: TV kiállás mellett 2 dugalj + 2 további kapcsoló alatt vagy teraszajtó mellett,
Hálószoba: ágy 2 oldalán 1-1 konnektor, lámpakapcsoló alatt + 1 db. TV és internet kiállás 2 dugaljjal
Erkély: 1 db kültéri lámpa, kapcsolás belülről, 1 db külső konnektor.
Fürdő: törölközőszárító számára 1 db konnektor 90 cm magasságban, 1 db dugalj mosógép részére + 1 db mosdó környékén 1,5 m magasságban
Egyedi magassági adat megadása nélkül a konnektorok általános magassága 40 cm, a kapcsolók magassága pedig 90 cm a padlószinttől.

Az Idom Házépítő Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a megvalósítás során a jelen Műszaki Leírásban szereplő beépített, felhasznált anyagok, termékek helyett más, azonos minőségű anyagokat, termékeket építsen be, használjon fel.

A Társasház építésénél kizárólag első osztályú anyagokat használunk és csak első osztályú munkát veszünk át a kivitelezőtől.

Energia tanúsítvány szerinti besorolása az épületnek: AA+ kategóriájú

GARANCIA

Az ingatlanra jogszabályokban meghatározott 3 év teljes körű garanciát és 10 év szavatosságot vállalunk.

Elérhetőségek a kivitelezés alatt:

Nagy Benjámin +36 30 618 9951

Árendás Klaudia +36 70 420 0134

Kerekes István +36 30 887 0254


Scroll to Top