Befektetőknek

Sokszor hallhattuk már életünk során ismerősöktől, barátoktól, családtagoktól, hogy az ingatlan „jó befektetés”. Valóban így van, ingatlanba fektetni megtakarításainkat átgondolt és jó döntés. Az ilyen jellegű invesztíció által mind a lakás kiadásból származó bruttó bérleti díjak, mind az ingatlanunk értéknövekedéséből származó haszon is hozamként fogja gyarapítani a befektetett összegünket.

Magas kereslet

A piacon lévő kiadó lakások közül is kiemelkedően magas a kereslet az új építésű lakások iránt, mivel korszerűbbek, modernebbek és magasabb minőségűek a használt ingatlanoknál. Továbbá kiadhatóságuk még magasabb áron is sokkal jobb és biztonságosabb, mint a nem új építésű társaiké. Mindezért – a szakmában a bérleti díjakból befolyó jövedelemszámításnál alapul vett – 10 hónapnyi éves átlagos kiadással rizikó mentesen, nagyobb haszonnal lehet kalkulálni. A pénzügyi megtérülésen felül, természetesen a lakóingatlan később meghitt otthonként szolgálhat majd családtagok, gyermekek számára is. Mindezeket szem előtt tartva, mi az iDOM-nál fokozottan ügyelünk fejlesztéseink magas minőségére, házaink és lakásaink hosszú távú értékállóságára.

Ingatlanbefektetés vagy állampapír?

Az aktuálisan elérhető bankbetétek alacsony kamatai miatt, két alacsony rizikójú, mondhatni kockázatmentes, jó hozamú befektetést szokott a köznyelv emlegetni: ez az ingatlan és az állampapír. Hasonlóságuk abban rejlik, hogy mindkettő értékállósága magas, biztonságos és szükség esetén gyorsan likvid tőkévé tehető. A kamat/bevétel/értéknövekedés okozta hasznok is hosszútávon elsőre megegyezhetnek, így felmerül a kérdés: melyik éri meg jobban? A velős válasz rá, hogy természetesen az ingatlan.

Az elmúlt éveket vizsgálva az ultramagas inflációs környezet hatással volt, mind a kötvény, mind az ingatlan piacra. A magas infláció rövid távon megdobta az állampapírok hozamát, de ez az államháztartásnak komoly deficitet jelent, így az infláció mérséklődése után a kötvények kamatainak csökkenése gazdaságilag elkerülhetetlenné fog válni. Az ingatlanbefektetésben ezzel szemben, az infláció csökkenése pozitív hatással lesz, mivel a kedvezőbb kamatkörnyezetben, jobb hitelezési feltételek mellett, több vásárló jelenik meg a piacon, ami még inkább felfelé fogja tolni az árakat. Az új építésű ingatlanok ráadásul egy olyan kivételes halmazba esnek, ahol még ma is értéknövekedés tapasztalható és egyre magasabb bérleti díjak kérhetők el egy-egy lakásért. Ezek összessége relatív gyors megtérülést biztosít az új építésű ingatlan leendő tulajdonosának.

Ebből is tisztán látszik, hogy az ingatlan befektetés hosszútávon, biztonságosabb környezetben, magasabb hozamot tud elérni, mintha állampapírba tennénk a megtakarításainkat.

Hosszútávú bérbeadás vagy rövidtávú szálláshely kiadás?

Kiváló lokációval rendelkező projektjeink egyaránt alkalmasak lehetnek hosszabbtávú bérbeadásra és pár napos, pár hetes rövidtávú szálláshely szolgáltatásra is. Az előbb említettnél előny a jól kalkulálható, biztos jövedelem és a megbízható bérlő még utóbbinál a jóval magasabb bevétel lehet csábító. A pozitívumok mellett nem szabad elmennünk a negatívumok mellett sem, hogy a legjobb döntést tudjuk meghozni ingatlan befektetésünkkel kapcsolatban. Ezen hátrányok a hosszabb távú bérlés esetén alacsonyabb haszonnal, a rövidtávú szálláshelynél az esetlegesség bizonytalanságával, a folyamatosan változó vendégek szeszélyeinek kitettségével, a lakás gyorsabb amortizációjával járhat. Mint jövőbeni befektető, a pro és kontra lista tudatában dönthetjük el, hogy melyik utat is választjuk, de bárhogy is határozunk, mindenképp gyarapíthatjuk megtakarításainkat egy jó lokációban lévő új építésű lakás vásárlásával az iDOM-tól.

Miért jó választás az iDOM?

Projektjeink során befektetőként, fejlesztőként, beruházóként és generálkivitelezőként is jelen vagyunk. A projekt menedzsment a teljes átláthatóság és a folyamatos magas minőség fenntarthatósága miatt szigorúan házon belül működik. Hiszünk benne, hogy olyan értéket teremtünk, mely hosszú távon is piacképes és sok 10 év múlva sem fog fogni majd épületeinken az idő vasfoga. Célunk, hogy vevőink és megrendelőink igényeit kifogástalan minőséggel kiváló ár-érték arány mellett a legmagasabb szinten elégítsük ki, ahogy eddig, úgy a jövőben is.

Ismerd meg közelebbről aktuális projektjeinket!

Lépj velünk kapcsolatba!

Ha felkeltettük az érdeklődésed, vagy felmerült benned néhány kérdés, írj nekünk! Kollégáink 1 munkanapon belül felveszik Veled a kapcsolatot.