Illeték

A mai szabályozások értelmében minden ingatlan adás-vétel után illetékfizetési kötelezettség keletkezik. Ez minden esetben a vagyonszerzési illeték, amely a vételár 4 %-a. Azonban, az új építésű lakásvásárlásnál a következő cserét pótló kedvezményt lehet igénybe venni, ezzel is csökkentve az illeték mértékét.

Eladás és vásárlás

Abban az esetben, ha egy éven belül történik meg az új ingatlan megvásárlása és a régi  eleladása is, akkor csak a két lakás ára közötti különbözetre kell az illetéket megfizetni, és azt is csak abban az esetben, amennyiben az új lakás a drágább. Ha az új lakás olcsóbb, akkor egyáltalán nem kell illetéket fizetni. Fontos, hogy amennyiben előbb történik meg az új lakás megvásárlása, mint a régi eladása, abban az esetben érdemes a hatóság felé jelezni, hogy eladjuk a régi lakását, így fel fogják függeszteni a fizetési kötelezettséget.

Aktuális projektjeink

Ismerd meg közelebbről jelenlegi fejlesztésinket, és találjuk meg együtt új otthonodat!

Beluga Bay

Budapest XIII. kerület
2026. II. negyedév
Földmunka
1

A tökéletes lokáció és a kimagasló minőség mellett, számos egyéb szolgáltatás is a lakók kényelmét fogja szolgálni: fitness-wellness center, 0-24 h recepció, kétszintes mélygarázs és üzletek.

Valéria

Budapest, III. kerület
2024. I. negyedév
Gépészetkész
90

Modern és formabontó épületünk tökéletesen beleillik a csendes, zöld és fás budai környezetbe! Az ideális elosztású és méretű, erkéllyel rendelkező lakások minden igényt és elképzelést kielégítenek.

Ezüsthegy Villapark

Üröm
Azonnal költözhető
Kulcsrakész
100

Egy idilli környezet, közel és mégis távol a nyüzsgő fővárostól! A csodálatos kilátással és saját kerttel rendelkező villaparki lakásunk tökéletes választás párok és családok számára is.

Lépj velünk kapcsolatba!

Ha felkeltettük az érdeklődésed, vagy felmerült benned néhány kérdés, írj nekünk! Kollégáink 1 munkanapon belül felveszik Veled a kapcsolatot.